Primrose

Mandag den 20. oktober kl. 19.30 spiller Primrose Piano Quartet i Salen på Kappelborg et program med 3 væsentlige værker for klaverkvartet:

Frank Bridge: Phantasy Quartet, fis mol (1910)

Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Quartet, g mol – KV 478

Johannes Brahms: Piano Quartet nr. 2, A dur – opus 26

Klaverkvartetten PRIMROSE blev dannet i 2004 af pianisten John Thwaites sammen med 3 af de mest anerkendte engelske musikere, som havde gjort sig kunstnerisk bemærket som kammermusikere i andre ensembler.

Kvartetten har valgt navn efter den store skotske bratschist William Primrose (1904-82).

Sideløbende med opførelsen af standardrepertoiret har kvartetten genfundet og spillet værker for klaverkvartet af en række engelske komponister, der ganske uretfærdigt er blevet glemt. Og kvartetten har indspillet cd’er med disse hidtil upåagtede klaverkvartetter. Desuden har de udgivet en cd med værker af Richard Strauss.

Kvartetten har en omfattende koncertvirksomhed i Storbritannien og i udlandet. En succesfuld turné i Danmark i 2010 bliver nu fulgt op med en ny, der bringer kvartetten rundt i landet til syv musikforeninger. Begge turnéer er blevet planlagt i samarbejde med Esbjerg Musikforening og i år er Skagen kommet med på turneplanen.

Alle fire musikere er alle travlt engagerede i flere forskellige kammermusikensembler, optræder som solister og tillige undervisere på konservatorier i England – så deres kalender har begrænsede mulighederne for, at de kan tage på turne. Det er altså mere et spørgsmål om at holde sig til, når et ensemble af deres kaliber lægger turen til også at besøge Skagen.